Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Domov navštívila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Domov navštívila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová



Datum konání:
2.9.2016

Při své pracovní cestě zavítala do velkomeziříčského domova pro seniory ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Ve společnosti radních Petra Krčála, Jany Fialové, Vladimíra Novotného i dalších zástupců vysočinského kraje se uskutečnila debata s pracovníky v sociálních službách.

Nejdříve ministryně Marksová pochválila úroveň sociálních služeb v našem kraji, poté už dostali prostor dotazující se pracovníci. Vedle otázek týkajících se financí zazněly i dotazy osobnějšího rázu, kdy přítomné zajímalo, jak se ministryni daří sladit osobní a pracovní život.

Tázala se také sociální pracovnice Dana Bartíková. Ta se často ve své praxi setkává se situací, že rodina by ráda o svého blízkého pečovala, bohužel ale rodinní příslušníci musí chodit do zaměstnání. Nemají tak možnost se o seniora postarat. „Navrhujeme dlouhodobé ošetřovné. Chceme, aby jako je rodičovská dovolená pro malé děti, existoval i nějaký ekvivalent pro lidi, co ošetřují své příbuzné, ať už seniory nebo nemocné,“ dodala ministryně Marksová.

Po besedě byl na programu oběd v místní Jelínkově vile. Odtud ministryně pokračovala ve svém putování po Vysočině, dále byla na programu návštěva Domova pro seniory Třebíč manželů Curieových.

 

Návštěva ministryně v domově. Foto: Martina Strnadová/VelkomeziříčskoNávštěva ministryně v domově. Foto: Martina Strnadová/Velkomeziříčsko

Návštěva ministryně v domově. Foto: Martina Strnadová/Velkomeziříčsko