Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > O domově > Tiskové zprávy > Zahradní slavnost s vysočinskými filharmoniky

Zahradní slavnost s vysočinskými filharmoniky

Obyvatelé z domova pro seniory ve Velkém Meziříčí zažili opravdu výjimečné středeční dopoledne. Ve středu 8. července se totiž konala tradiční zahradní slavnost za účasti filharmoniků z Filharmonie Gustava Mahlera.

Zahradní slavnost je akce, kterou domov pravidelně každý rok pořádá v letních měsících. Letošní slavnost byla speciálně věnována všem, kteří domov během koronavirové krize bezplatně podpořili, ať už potravinami, zdravotnickými pomůckami, či dobrovolnickou činností. Za pomoc a podporu jim v úvodu poděkoval ředitel domova Vítězslav Schrek, který také ocenil statečnost klientů, trpělivost jejich rodin a nasazení a obětavost personálu domova.

Pozvání na již tradiční slavnost přijali vedle partnerů domova také nejbližší sousedé, obyvatelé z protějšího pečovatelského domu a také klienti Domova Kamelie. Ti všichni měli možnost vyslechnout pod taktovkou šéfdirigenta Jiřího Jakeše koncert komorního orchestru, který se skládal z 12 členů od houslí po kontrabas. Mluveným slovem provedl koncert manažer filharmonie Vladimír Holeš, který postupně představil všechny skladby. Zahradou za domovem tak zazněly známé polky a valčíky od Františka Kmocha, Antonína Dvořáka nebo Bedřicha Smetany.

Po hudebním zážitku a rozloučení s filharmonií si naši senioři ještě ve stínu zahradního altánu vychutnali předobědový dezert v podobě diabetických nanukových dortů.