Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > O domově > Tiskové zprávy > Tříkrálový průvod v domově

Tříkrálový průvod v domově



V první polovině ledna rozezněla Domov pro seniory tříkrálová koleda doprovázená vůní kadidla. Nejprve zavítali Tři králové 5. ledna na oddělení Domova se zvláštním režimem Pomněnku. S drobným časovým odstupem, z důvodu vysoké nemocnosti, přišel Kašpar, Melichar a Baltazar 13. ledna také na oddělení Domova pro seniory. Mudrci společně se zlatou hvězdou poctili svou návštěvou jednotlivé pokoje klientů.

Tři králové s sebou přinášeli zlato, kadidlo a myrhu, vonnou mast, která umocňovala celkový prožitek z atmosféry. Nad každý pokoj poté připsali K+M+B+2017, tedy Kristus žehnej tomuto domu po celý rok 2017.

„Klientům jsme zazpívali tříkrálovou koledu, přečetli krátkou zprávu o třech mudrcích z Východu, představili se a přinesli poselství o narození Krista. Každý z králů poté přidal osobní přání klientům“, sdělila aktivizační terapeutka Lucie Jiříčková, která průvod doprovázela jako Melichar.

„Tříkrálový průvod se stal v našem domově tradicí. Klienti i pracovníci ho vždy s radostí vítají. Je příjemným zpestřením všedních dní“, řekla Eliška Gregorová, sociální pracovnice, která se ujala role Hvězdy jasné. Jako další králové přicházeli Jan Hutař, nutriční terapeut, jako ten černý vzadu, tedy Baltazar. Role Kašpara se zhostila nová pracovnice vztahů k veřejnosti Kristýna Pokorná.

„Kolegyně Kristýna Pokorná se své nové role pracovnice s veřejností ujala organizací Tříkrálového průvodu s plným nasazením. O pestrý společenský a kulturní život v domově pod její taktovkou nemám žádné obavy“, uspokojivě komentuje personální změnu Vítězslav Schrek, ředitel domova.

Tříkrálovým průvodem zajímavé akce v domově nekončí. Ve čtvrtek 26. ledna se bude konat tradiční výuka na Univerzitě třetího věku s panem doktorem Kameníkem. Velkolepý bude začátek února, kdy se na 8. února chystá Tradiční zabijačka, která bude celý týden doprovázena tematickým jídelníčkem.