Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > O domově > Tiskové zprávy > V domově na svátek sociálních služeb nechyběl Hašler, pečení nebo Český rozhlas

V domově na svátek sociálních služeb nechyběl Hašler, pečení nebo Český rozhlas



Datum konání:
13.10.2016

Ani v letošním roce se Domov pro seniory Velké Meziříčí nezapomněl připojit do celostátní akce, která je známá jako Týden sociálních služeb (letos proběhl od třetího do devátého října). Především pro obyvatele domova byly připraveny tři dny nabité událostmi.

Letošní svátek poskytovatelů sociálních služeb odstartovalo už tradiční pečení lineckého cukroví. Ve společnosti děvčat z Výchovného ústavu Velké Meziříčí a jejich vychovatelek strávili senioři příjemné pondělní dopoledne. „Přípravu cukroví si připomenou vždy nejen obyvatelé přítomní na samotné akci, ale také celý domov, kdy jej provoní linecké. Jsme tak rádi, že se pečení stalo již takovým naším společným podzimním svátkem,“ popsala sociální pracovnice Eliška Gregorová.

Středa patřila v domově potomkům Karla Hašlera. Vždy na podzim do domova přijíždí pan Karel Šedivý se svým programem Hašlerovy písničky. Účinkující pan Šedivý prokládá své povídání písničkami tohoto známého umělce a obyvatelé se ke zpěvu rádi přidají.

Ve čtvrtek si na éru rozhlasu zavzpomínalo několik obyvatelek domova. To do domova totiž zavítala trojice pracovníků z Českého rozhlasu Region – Vysočina. Dopoledne se zájemci o mluvené slovo sešli v knihovně, kde si všichni společně poseděli nad kávou či čajem a předčítaly se povídky od Roberta Fulghuma.

S Týdnem sociálních služeb ale rozmanité podzimní akce v domově neskončily. V domově probíhá od začátku října výuka na univerzitě třetího věku. Na druhou půli října trojice klientů také přijala pozvání na sportovní hry, které pořádá třebíčský domov pro seniory Koutkova – Kubešova. Závěr října zakončí v domově loutkové představení s názvem Ta naše písnička česká.