Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > O domově > Tiskové zprávy > Tisková zpráva 13. 10.

Tisková zpráva 13. 10.



Datum konání:
13.10.2015

Domov pro seniory provoněla minulý týden italská pizza i linecké cukroví

13. říjen 2015, Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace

Minulý týden bylo v místním domově pro seniory opravdu živo. Obyvatelé, personál i někteří dobrovolníci se letos opět zapojili do Týdne sociálních služeb. Tento svátek poskytovatelů sociálních služeb provázelo mnoho akcí a ani velkomeziříčský domov pro seniory nebyl výjimkou.

Týden odstartoval v pondělí italským dnem. Dopoledne domov provoněla pizza, kterou klienti upekli terapií s terapeutkou domova Lucií Jiříčkovou, podle jejího receptu. Od dvou hodin se zájemci z řad klientů i personálu sešli v prostorách univerzity třetího věku. Tam se konala přednáška o italských sociálních zařízeních, která navštívil ředitel domova Vítězslav Schrek spolu se sociální pracovnicí Danou Bártíkovou v rámci pracovní cesty na přelomu dubna a května.

„V Itálii jsme navštívili nejen domovy pro seniory, ale například charitativní centrum pro osoby s mentální postižením v Sieně nebo psychiatrické centrum ve městě Prato. Prezentací jsme chtěli našim obyvatelům i spolupracovníkům více přiblížit, jak fungují sociální služby v Itálii a jak se v nich místním obyvatelům žije,“ uvedl Schrek.

V úterý dopoledne si klienti mohli zajít v domově na „klasiku“ padesátých let s Jaroslavem Marvanem, na film Dovolená s Andělem.

Ve středu do domova tradičně zavítaly studentky z Výchovného ústavu Velké Meziříčí, které se učí v oboru cukrářská výroba. „Společně s děvčaty a s několika klienty z Pomněnky jsme si upekli linecká kolečka. A ačkoliv je teprve říjen, dalo by se říci, že atmosféra na setkání byla příjemně předvánoční,“ popsala dopoledne pracovnice terapií Jiříčková.  Do společenské místnosti, kde se peklo, se také na chvíli přišlo podívat několik zastupitelů Kraje Vysočiny spolu se senátorem Milošem Vystrčilem a radním Kraje Vysočina Petrem Krčálem. Političtí představitelé vysočinského kraje v rámci zmiňovaného Týdne sociálních služeb navštívili několik zařízení, mezi nimi i Domov pro seniory Velké Meziříčí.

Týden plný akcí zakončila v pátek za tónů kláves Andrea Vaňková, která s domovem spolupracuje jako dobrovolnice. Při hodinovém koncertu plném lidových písniček se podávala káva a také domácí linecké cukroví.

Bc. Michaela Černá, pracovnice vztahů k veřejnosti, Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace

E-mail: cerna@domovvelkemezirici.cz, mobil: 734 875 428