Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > O domově > Tiskové zprávy > Ve velkomeziříčském domově pro seniory se plnili jitrnice a míchali škvarky

Ve velkomeziříčském domově pro seniory se plnili jitrnice a míchali škvarky



Datum konání:
27.1.2016
  1. února 2016, Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace

 Ve středu 24. ledna se ve velkomeziříčském domově pro seniory servírovala opravdu netradiční svačina. Obyvatelé i personál domova ochutnali jitrnice, jelita, tlačenku ale také ovar nebo kroupovou polévku – minulý týden se v domově konala zabíjačka.

 „Porcování prasete, plnění jitrnic nebo ochutnávka ovaru a škvarků. To všechno bylo na našem zabíjačkovém programu a to všechno si naši obyvatelé mohli zažít,“ sdělila sociální pracovnice Eliška Gregorová. K přípravě zabíjačkových pochoutek byl přizván pan kuchař z domova Josef Dostál. „To jemu patří velké poděkování. Bez něho bychom se do takových příprav nemohli sami pustit,“ dodává sociální pracovnice Gregorová.

 A přípravy probíhaly v domově celý den. Už od brzkého rána bublala v kotlících voda, aby už v deset hodin mohlo přijít na řadu porcování půlky prasete. „Otužilejší zvědavci mohli zabíjačce přihlížet zvenku, pro ostatní byl připravený výhled z čekárny domovské ordinace nebo z přilehlé chodbičky,“ popsala Gregorová. Sami obyvatelé také přiložili ruce k dílu. Ať už při plnění jitrnic nebo při přípravě zeleniny do polévek.

 Zabíjačkový den byl pro celý domov vítaným zpestřením. Akce ale nebyla jen svátkem jídla ale také svátkem společného shledání. Personál i obyvatelé domova se opět setkali, aby strávili příjemné chvíle. „Pro naše obyvatele byla událost takovéhoto typu něco nového, vzbudila velkou zvědavost a přínos byl také v tom, že vzniklo nové komunikační téma. Dům ožil něčím úplně novým, “ zhodnotila povedenou akci pracovnice terapií Lucie Jiříčková.

 Za celý domov bychom rádi poděkovali všem, kdo se na tomto netradičním odpoledne podíleli. Panu kuchaři Josefu Dostálovi, panu Pavlu Markovi i Janu Hutaři, slečně Elišce Gregorové, paní Lucii Jiříčkové a milému kolektivu kuchyně. Zvláštní poděkování patří také panu fotografovi Pavlu Šedivému i všem ostatním, kdo obyvatelé doprovázel i obyvatelům samotným.

 

Bc. Michaela Černá, pracovnice vztahů k veřejnosti, Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace

E-mail: cerna@domovvelkemezirici.cz, mobil: 734 875 428